Vincent van Gogh Citaten

Vincent van Gogh was een Nederlandse kunstschilder die leefde van 1853 tot 1890. Zijn eerste werken, uit de tijd dat hij in Nederland woonde, zijn vooral stillevens en boeren, geschilderd in sombere kleuren (bijvoorbeeld “De aardappeleters”). Nadat hij naar Frankrijk verhuisde werden zijn schilderijen kleuriger. Bekende onderwerpen uit die periode zijn zonnebloemen en korenvelden.

Dit is een verzameling citaten van Vincent van Gogh.

Vincent van Gogh
Vincent van Gogh zelfportret


 

Resultaten 1 tot 15 van 15


Aan het verdriet zal nooit een einde komen.
Vincent van Gogh

Als iemand echt van de natuur houdt, vindt men overal schoonheid.
Vincent van Gogh

Een goed schilderij staat gelijk aan een goede daad.
Vincent van Gogh

Goede vrienden zijn echte schatten van het leven. Soms kennen ze ons beter dan we onszelf kennen. Met zachte eerlijkheid zijn ze er om ons te begeleiden en te ondersteunen, om ons gelach en onze tranen te delen. Hun aanwezigheid herinnert ons eraan dat we nooit echt alleen zijn.
Vincent van Gogh

Ik denk vaak dat de sprankelende kleuren van de nacht levendiger en kleurrijker zijn dan die van de dag.
Vincent van Gogh

Ik droom van schilderen en dan schilder ik mijn droom.
Vincent van Gogh

Ik heb bewust het pad van de hond gekozen. Ik zal arm zijn; Ik zal een schilder zijn.
Vincent van Gogh

Ik stopte mijn ziel en zaligheid in mijn werk, en tijdens de voortgang verloor ik mijn verstand.
Vincent van Gogh

Je leven zou wel erg leeg zijn als je nergens spijt van zou hebben.
Vincent van Gogh

Kleur op een schilderij is als enthousiasme in het leven.
Vincent van Gogh

Kunst is om diegenen te troosten die gebroken zijn door het leven.
Vincent van Gogh

Succes is soms het resultaat van een hele reeks mislukkingen.
Vincent van Gogh

Wat mij betreft weet ik niets zeker, maar naar de sterren kijken zet me aan het dromen.
Vincent van Gogh

Wat zou het leven zijn als we geen moed hadden om iets te proberen?
Vincent van Gogh

Ze zeggen dat het moeilijk is jezelf te kennen, maar het is evenmin eenvoudig jezelf te schilderen.
Vincent van Gogh